PARTYINFO

 

ARTORZO 2022 - FESTIVAL VNITŘNÍCH SVĚTŮ

Datum konání:
09.07.2022 - sobota
Místo konání:
Petrovice - Hrad Krakovec
DJs:
Em Spiller, Stanzim & hosté
Live:
OMNION XPRMENT, Nami & The Dancing Wind, Develooper, Aliaksandr Yasinski, Daniel Vojtíšek
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 14:00, vstup: předprodej GoOut a SMS Ticket:  250,- Kč / na místě 300,- Kč

 
 
Hrad Krakovec se promění ve scénu alternativního umění

Druhou červencovou sobotu se pozdně gotický hrad Krakovec spolu s nedalekou panskou tvrzí Zhoř, které se nacházejí na západním okraji Chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko, stanou dějištěm prvního ročníku multižánrového festivalu ARTORZO. Celodenní a večerní happening, zahrnující koncerty, autorské čtení, divadlo, hudební a výtvarnou dílnu, instalace, DJ sety, taneční představení, projekce i komentovanou prohlídku hradu, nese podtitul Festival vnitřních světů. Genius loci spolu se sdíleným uměleckým prožitkem můžou otevírat bránu do krajin, které leží za smyslovým polem všedních dnů.

 

Nádvoří hradu Krakovec bude představovat hlavní hudební scénu, na které se představí hudebníci, které spojuje organický a citlivý přístup k elektronické hudbě, její propojení s vokálem a akustickými nástroji. Takové charakteristice odpovídá třeba projekt OMNION XPRMENT, za kterým stojí multiinstrumentalista a pedagog Tomáš Reindl, zapojující do své produkce perkuse tabla, řadu dalších tradičních i neobvyklých nástrojů, ale třeba i beatbox a alikvótní zpěv. Dvojici Nami & The Dancing Wind založili zkušený producent Kryštof Koenigsmark (Semtam, 1LFF) a zpěvačka a skladatelka Nami. Jejich spontánní, uvolněná umělecká forma, hojně využívající autorské projekce, jako by hledala smíření technologií s přírodou. Daniel Vojtíšek & Symbiosis je příklad hudebníka, kterého lze jen stěží jednoduše kategorizovat – v jeho tvorbě se potkává blues s world music a zvukovými smyčkami a podobu jeho jednotlivých vystoupení často určuje atmosféra daného místa. Skladatel a producent Petr Wajsar přijímá různé hudební výzvy. Není mu cizí soudobá a scénická hudba, ale jako Develooper se podepisuje pod autentickou elektroniku oscilující od ambientních ploch po divoké tribal rytmy, kořeněné spontánními vokálními smyčkami. A eklektický přístup je typický i pro Aliaksandra Yasinského, fenomenálního hráče na bayan akordeon. Na programu bude i workshop Pavla Klvani zaměřený na kalimbu. Pavel tento původně jihoafrický nástroj vyrábí a předvede ho i v praxi v rámci svého hudebního vystoupení. Kalimbu si návštěvníci budou moci na místě i zakoupit. Koncerty na nádvoří doplní svým setem DJ a producent Em Spiller.

Nami

Severní prostranství za hradem bude dějištěm autorského čtení Petra Borkovce, jednoho z nejinspirativnějších současných českých básníků. Pro malé i dospělé návštěvníky přichystala umělecká skupina DĚDA divadelní představení Ptačí sněm. Vnitřní i vnější prostory hradu představí výstavu kreseb a skleněné objekty výjimečného výtvarníka a designéra Jiřího Šuhájka, fotografie Martina Kouby zachycujícího svá cestovatelská zastavení pod značkou Koma Photography, skleněné objekty Zuzany Kubelkové a finalistů celosvětové soutěže Stanislav Libenský Award. Kreativně založení návštěvníci bez věkového omezení si můžou otestovat vlastní zručnost ve výtvarné dílně Žanety Vojtíškové. Vizuální prezentace festivalu, je dílem umělkyně tvořící pod pseudonymem Bionic.

Omnion


Panská tvrz Zhoř nabídne například vizuální reflexi současného stavu západní společnosti v podání mladé umělkyně Gabriely Prochazka.

Vstupné v předprodeji činí 250,- Kč, na místě pak 300,- Kč. Děti do 10 let zdarma. Předprodej zajištují sítě GoOut a SMS Ticket. Partnery festivalu jsou Radio 1 a Národní památkový ústav.

FB event


foto: Monika Benová, Roman Richtarech

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016