PARTYINFO

 

MARIENBAD FILM FESTIVAL 2022

Datum konání:
07.07.2022 - 10.07.2022
Místo konání:
Mariánské Lázně - Lesní Mlýn - Donbas
DJs:
St. Jakob, KMEN
Live:
LyrArkestra, Boyse, Floex, Viah
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 10:00, vstup: předprodej GoOut.net: 500,- Kč

 
 
Marienbad Film Festival nabídne doprovodný program

Mezinárodní festival věnovaný experimentálním a nezávislým filmům Marienbad se uskuteční v termínu od 7. do 10. července v mariánskolázeňském hotelu Lesní Mlýn ‒ Donbas.

 

"Pamatuji si, ale nevzpomínám si na to," píše Petr Kabeš v básni, která se stala tématem 7. ročníku Marienbad Film Festivalu. "Potkali jsme se loni v Marienbadu, na Donbase? Známe se vůbec?" Letošní ročník odkrývá vrstvy paměti, filmových archivů a sedimentů, aby promlouval o unikající současnosti. 

Marienbad Film Festival


Festival i tento rok bude vytvářet novou vrstvu paměti Lesního mlýna ‒ Donbas, hotelu, který třicet let chátral, a nyní se stává oblíbeným kulturním centrem Mariánských Lázní.

Marienbad Film Festival


Filmový program je tento rok rozdělen do tří sekcí. Výběr / Selection prezentuje hosty z různých kontextů filmového experimentu formou masterclass, retrospektiv a místně specifických projektů, Forum Marienbad uvede nejlepší projekty z otevřené výzvy formou přehlídky a sekce Vzory / Masters představí výběr celovečerních filmů od etablovaných filmařů, kteří vnáší experiment do mainstreamu umělecké kinematografie.

Marienbad Film Festival


Film se volně prolíná s hudebním programem. V rámci něj vystoupí několik umělců, kteří experimentují se zvukem, hrají z grafických partitur, nebo propojují hudbu s živými vizuálními performancemi. Jedním z takových hostů letošního ročníku bude Petr Vrba, neúnavný multiinstrumentalista a improvizátor, který uvede projekty LyrArkestra a Boyse. Festival také představí hudbu výrazných umělců české alternativní scény – Floex, Viah, St. Jakob nebo techno kolektiv KMEN.

Festivalové abonmá zahrnující kompletní filmový i hudební program lze zakoupit na GoOut.net za 500,- Kč.

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016