PARTYINFO

 

FESTIVAL UTOPIJE 2022

Datum konání:
24.06.2022 - 25.06.2022
Místo konání:
Kdyně - koupaliště Úžlebec
DJs:
Studio 91 DJs, Stanzim, Leoht
Live:
N.O.H.A. (US/CZ), Hello Marcel, Acid Row, pistole (DE), Body Package (PL), Windbreaker (US), China Soup, Mutanti hledaj východisko, Never Been To Berlin (NL), sinks, Illuminasty (MEX), Ponk, Ooberfuse (UK), Nichi Mlebom (AT), Grande Tete
Info:
http://www.utopije.cz
Popis:

start: 14:00, vstup: https://vstup.utopije.cz/produkt/utopije-2022/

 
 
Hranice jsou prolomeny, UTOpije 2022 může nastat

Hudební festival UTOpije může konečně naplno využít svůj potenciál nádherného areálu v Úžlebci na Plzeňsku. Třetí ročník je díky množství zahraničních hostů ve znamení celosvětového setkání se v míru, lásce a porozumění. Nejrůznější hudební styly od postfokloru přes psychedelic-rock po acid-live-drums-techno rozvlní vodní nádrž už 24. – 25. 6. 2022.

 

Jeden z organizátorů Martin Opatrný upřesňuje: "Od začátku chceme propojovat nejrůznější interprety a žánry, ale i kultury a myšlenky. Letošní ročník nám konečně dává možnost udělat malé celosvětové setkání krásných lidí na nádherném místě. Nově jsme připravili teepee, bude šapitó a celkově klademe důraz na zážitek z areálu – však to uvidíte a uslyšíte. Přes 20 interpretů z 8 zemí vás jistě potěší.  

Dvoudenní festival navštíví hudebně zajímaví zahraniční interpreti jako americká N.O.H.A. hrající live drum and bass / world music, nebo mexičtí Illuminasty se svým neorockem a typickým latin-rapem. Představí se i německé pistole – napůl stroj, napůl člověk míchající živě acid-techno a bicí, nebo polští Body Package, užasný trip-hop post-rock, skoro jako Massive Attack. Českou republiku zdatně reprezentují Hello Marcel nebo Mutanti hledaj východisko, ale ke slovu se dostane i stoner-psychedelie v podobě Acid Row, nebo postfolkor s cenou Anděl - brněnští PONK. To zdaleka není všechno, celý program naleznete na www.utopije.cz!

UTOpije   
"Specialitou festivalu je doprovodný program, na kterém spolek Zvedni Zadek prakticky vyrostl. Projeli jsme nespočet festivalů, dokud jsme nenašli svoji utopii v této oáze klidu a míru, tedy Úžlebci," prozrazuje Dominik Fiala, a dodává. "I letos v rámci Zvedni Zadek Zone chystáme na sobotu již tradiční Beer Jógu a Pub Quiz. Aktivnější návštěvníky pak může zajímat závod Dračích lodí a v procesu vyjednávání jsou rovněž různorodé workshopy. Abychom ale také nabídli něco nového, pozvali jsme letos kamarády cirkusáky v čele s artistou Shashikem. Takže nuda rozhodně nebude."

Díky druhému ročníku jsou organizátoři daleko zkušenější a chtějí se zaměřit především na vizuálno a večerní výzdobu celého areálu. Opět bude možné kempovat na přilehlé louce mimo areál, aby měli návštěvníci větší klid. Neváhejte a pro více informací navštivte web www.utopije.cz!

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016