CLANEK

 

Co posloucháš, když... (16. díl)

Tak trochu po odmlce se znovu hlásíme s naší malou, lehounce bulvární anketou. Ke slovu jsme pustili další trojici DJs, kteří nás nechali nahlédnout do jejich osobních hudebních preferencí. DJská klasika v podobě Pavla Krejdla, Daha a samozřejmě ženská jako nutnost do každé párty - DJ Annita. Užijte si čtení!

 

Daho

Daho (DJ, skladník vinylshopu Nula2)


Co nejraději posloucháš, když...

...někam jedeš autem?

Asi rok a půl se mi v přehrávači točí Moderat II, včetně všech singlů a ne a ne mě omrzet. :) Pokud má dojít na rádio, tak jednoznačně ČR1 Radiožurnal.

...pracuješ?

V práci máme předepsaný playlist, ale ten kdybych dodržoval, tak jsem do měsíce v Bohnicích. Takže jsem "nenápadně" napíchnul na ozvučení prodejny svoji knihovnu iTunes a budeme asi jedinou prodejnou Vodafone v republice, která servíruje takové interprety jako SBTRKT, Nightmares On Wax, Bibio, Funkstorung, Royksopp, Scuba nebo kompilačky z Warp Records k tarifům. Kolegové většinou neprotestují a už mají i své oblíbence, ale když na to příjde, zahraju jim na přání i Vondráčkovou!

...se věnuješ běžným domácím pracem jako uklízení, vaření atd.?

Když už nejsem v práci a dostanu se k podobným činnostem, provází mě ta samá iTunes knihovna. V tu chvíli ale hudbu beru víc jako podkres, aby mě z toho uklízení moc nerozptylovala. :) Takže se víc dostane na instrumentálnější věci z pomyslného šuplíku s elektronickou hudbou.

...jíš v restauraci?

To většinou posloucháme s manželkou našeho čtrnáctiměsíčního prďolu, jak vykřikuje "ňamy, ňamy, ňamy" a domáhá se toho, co máme na talíři my, i když sám má před sebou to stejné...

...jsi na párty nebo v klubu a kalíš?

Pokud jdu na koncert, tak se snažím odnést si věrný hudební obraz a zážitek, takže do toho chlast ve velkém nemíchám. Naposledy jsem byl na Electronic Beats v Arše na Bonobo a Diamond Version a byla to fakt lahůdka. Kalit ale taky umím - pak poslouchám jen Kapitána Morgana. :)

…si užíváš sex?

Instinkt a chůvičku, tu dětskou od Aventu! (ne od Adventu). :)

 

Pavel Krejdl

Pavel Krejdl (DJ)

Co nejraději posloucháš, když...

...někam jedeš autem?

Kamarády nebo na D1 pražce.

...pracuješ?

Tak to zrovna hraju.

...se věnuješ běžným domácím pracem jako uklízení, vaření atd.?

Ambient techno a ptáčky na chatě, protože domácí práce se u mě rovnají venkovním pracem. Žiju na chatě a zvuk motorovky taky není k zahození. Když vařím, tak poslouchám většinou sport z televize - I love NHL! Takže klidně může běžet, i když zrovna spím. Nemám moc rád, pokud jsem sám, ticho to je pravda pravdoucí. Tedy příroda je výjimka, to je jasný...

...jíš v restauraci?

Docela často jsem jedl v restauracích, ale čím jsem starší, tím jsem lepší kuchař, tak už restaurace omezuji a tím pádem u vaření sport, jak jsem řekl, nebo chilloutech.

...jsi na párty nebo v klubu a kalíš?

Když kalím v klubu, tak v podstatě skousnu hodně hudby, ale spíš v pozadí, a když nekalím v klubu, tak jdu radši kalit, abych to kolikrát nemusel poslouchat. Taky se věnuju v klubu kámošům, který člověk často nevidí. A když hraju, tak hraju... Taaak víte, neee?!

…si užíváš sex?

Jo o sexu jsem něco zaslechl, ale já si na něj už moc nepamatuju, ale myslím, že určitě něco "deep", protože "Jožin z bažin" by mi asi spíš zabil i tu poslední, víte co... No chuť k sexu!



Annita
Annita (DJka)

Co nejraději posloucháš, když...

...někam jedeš autem?

Záleží většinou, s kým cestuju, popřípadě jestli jsem řidič já. V případě, že jsem spolujezdec, nechávám výběr na řidiči. Když řídím, záleží taky na tom, jaký rytmus má moje jízda. :­) Když se kochám, mám nejradši atmo, plochy... Když ale naopak jedu kosu a pospíchám, může být drum´n´bass nebo techno. :)

...pracuješ?

Většinou svoje klienty. Když mám pak chvíli volna, jdu buď na terasu, kterou máme hned na patře, nebo do parku za kancelářemi a užívam ticho. To je moje neoblíbenější část pracovní doby. .­)

...se věnuješ běžným domácím pracem jako uklízení, vaření atd.?

Při úklidu nebo vaření potřebuju svižnou nenáročnou hudbu. Ideální je pro mě house nebo deep house. Člověka to nenutí přemýšlet a jasně to udává rytmus, což u manuální práce potřebuju jako sůl...

...jíš v restauraci?

Častokrát hrůzy z komerčních rádií. Což mě opravdu mrzí a myslim, že hudba v restauracích, obzvlášť tady v Čechách, je opravdu podceňovaná věc. Konkrétně já jsem na tohle trochu úchyl. Jídlo jako takové není záležitostí jednoho smyslu. Minimálně by být neměla. Když mi v restauraci přinesou sebelepší výtvor, který bude božsky chutnat, nádherně vonět, úžasně vypadat, ale budou mě k němu nutit poslouchat Chinaski, Kryštofa, výtvory bratří Křížků, Michala Davida nebo EDM z E2, budu se v tom šťourat jako v bolavý noze a odcházet bez zážitku. Kvalita hudby v restauraci většinou odpovídá úrovni celého podniku. Jestli má nějakou tvář, koncept a charisma, hudba má být ta třešínka... :)

...jsi na párty nebo v klubu a kalíš?

Na párty nebo v klubu je to většinou hudba v ranku stylů, které hraju buď já nebo moji nejbližší kamarádi. Někoho možná pobaví, že je to občas klidně i ambient. Ale ano - i takové mejdany se dělají. V noci, v klubu, a kalí se tam. :) Jinak klasicky od house music, přes electro, breakbeat, drum and bass, autonomic až po dubstep a techno. Stylově se nijak extra nevyhraňuju. Důležité je jenom to, jestli je to dobrý. :)

…si užíváš sex?

Když hudbu, tak jedině tu, kterou máme opravdu rádi oba, na žánru pak nezáleží. Ticho ale není taky od věci... :­)


Ptala se
Nika77 v říjnu 2015.

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016