CLANEK

 

Představujeme domácí labely: Mångsidig Records

Label Mångsidig Records, jehož název vychází ze slova "versatilní", vznikl jako odkaz původních netlabelů Thinnerism, Epsilonlab či Stadtgruen. Základní myšlenkou tohoto brněnského labelu je nabídnout nevyhraněné místo shromažďující více elektronických stylů, jako jsou minimal, house, deep, acid nebo techno.

 

S touto myšlenkou přišel na podzim roku 2014 brněnský producent Rivendel, který chtěl v počátku prostor pro vydávání svých tracků, ale postupem času začlenil do katalogu vydaných releasů i další tvůrce z České Republiky. Za zmínku stojí vydané skladby od lidí jako Skaph z Liberce, Tempa ze Svitav, Jazzquick a Ala z Jaroměře a na cestě je chystaný release s Peter Pea z Brna. Zatím je tento label usazen na Bandcamp s komerčně nenásilným prostředím a možností grafické sebeprezentace labelu bez řešení peněz a distribucí. Tracky jsou zde nabízeny zdarma ke stažení s možností určit libovolnou cenu a tím label v začátku i podpořit.

Mångsidig Records
Plány labelu do budoucna jsou prozatím skromné a nikam nespěchá v hrnutí releasů - prý vždy něco vyjde, co vyplyne ze situace, naladění a momentu doby. Snad jen jedno skromné přání by se našlo a to vydat vinylovou desku a do budoucna začít spolupráci i se zahraničními producenty.

Nechme se překvapit, co si pro své posluchače Mångsidig Records přichystá. My jen doufáme, že tohle nejsou poslední řádky a o labelu ještě uslyšíme.

http://mangsidigrecords.bandcamp.com/

https://soundcloud.com/mangsidigrecords

https://www.facebook.com/mangsidigrecords


Da Moon

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016