CLANEK

 

Aimacovy vylomeniny 03

Všichni ti, kdož vstoupili na památnou půdu techno.cz a dali se po stopách vedoucích k nulatrojce, budiž pozdraveni. Oprava: Srdečně pozdraveni. Ještě před týdnem jsem si myslel, že snad ani nebudu mít o čem psát a tento díl bude tím prozatím nejskromnějším. Ne, že by snad nic nevycházelo, ale chyběly mi tam podněty, které by mě ke psaní provokovaly. Když tu najednou... Mraky daly slunci sbohem, země se zachvěla a já... Já měl rázem o čem psát. Přeji, pokud možno, pěkné počtení.

 

Letem světem

Rockwell - vykuk. To je zvláštní slovo. Co třeba výrostek? No nevim, ale když to sedí... Budiž tedy nazván vykukem. Teď by ale nebylo od věci uvést tohle tlachání na pravou míru: jeho, v dobrém slova smyslu, šílená a až anarchisticky originální hudební tvorba kontra to, jak skromně vystupuje a jak sám vypadá. Kdo ty parametry zná, tak ví, proč jsem volil ty podivné přídomky. A co teprve ta fotka na jeho novém singlu, vidíte to? Úsměvu se bráním, seč můžu - marně. Čím dýl o něm přemýšlím a dívám se na tu fotku, tím víc si myslím, že to býval takový ten tichý postrach ulice a přilehlého sousedství. Vidím ho, jak na předměstí deštivého Londýna z dlouhé chvíle rozfláká šutrákem okno sousedům, potom na ně ještě zazvoní a s nevinným výrazem a nataženou dlaní poprosí o ten kamínek. Že by si ho moc rád nechal na památku, ale přitom neví, kdo to udělal... Myslím, že tak nějak to mohlo vypadat a něco z toho v něm zůstalo dodneška, a převádí to do svojí tvorby. Jeho nový kousek je kolaborací, na které se podíleli vokalista Sam Frank a australská královna bass music Kito. Rockwell nám klasicky předvádí, jak dobře je na tom se zásobou nápadů, ale aby to tentokrát nebylo víceméně poslechové a experimentální, přizvali si kluci ze Shogunu pár lidí k remixům. Celkem překvapivě i Metrika z Viper Recordings, který svůj remix setsakra odpálil (určitě neplést s odflákl). Ostatně pro Metrika je letošek jednoznačně zatím nejúspěšnějším rokem, viz. remix pro Freshe nebo třeba Cutline. Otázkou možná zůstává, zda je tento rok i nejlíbivější pro uši posluchačů, co se týká Metrikovy produkce. Každopádně - radši už neodbočujme od Rockyho... Přece nechcete volat sklenáře.

http://www.shogunaudio.co.uk/shop/product.php/559/rockwell___childhood_memories_full_ep_download__dispatch_date_10th_sept_

http://www.rolldabeats.com/artist/rockwell/tracks/sort_by_year/asc

Rockwell


Nýmand nebo Demand?

Za mě zcela nepochybně to druhé, pokud mohu poprosit. Demand Records je nováček mezi labely založený dvěma šikuly ze Švýcarska v roce 2011 , který se hned od začátku mohl těšit velmi slušné oblibě. Ale jak je to možné, když to byl neznámý label od relativně neznámých lidí a věhlas z vody neuvaříš? Napoví nám jména, která kluci pro svou značku sehnali: Optiv & BTK, Spectrasoul, Lenzman a jim víceméně podobní. Jak je tam ale dotáhli, to je mi dodnes záhadou. Každopádně si nastavenou laťku drží pořádně vysoko a dvanácté vydání jest tomu důkazem. Dva remixy na maďarskou partičku Spinline - jeden od novější tváře nesoucí jméno Clarity a druhý od Stray. Jeden lepší, než ten druhej. Ob2 v2ci maj9 v7born7 zvuk. Co? To, aby těch čísel náhodou nebylo málo.. Je to moderní, je to fungující a komu se to nelíbí... Tak m8 z5ejm2 jin7 vkus .) Kterej nýmand tohleto psal, proboha...

[DMND012] Spinline - Life (Clarity Remix) b/w Spinline - Sundays (Stray Remix) OUT NOW! by demandrecords

http://www.rolldabeats.com/label/demand_records/releases/sort_by_year/asc

Demand Records


DJ Fresh! Parta Bad Company, label Breakbeat Kaos, úžasný tracky upsaný RAMu...

A taky "Kryptonite". A tím to asi hasne, zdá se... Že by právě jeho předposlední album, nesoucí název Kryptonite, bylo pomyslným hubitelem Freshových šťavnatých plodů exportovaných na parkety klubů? Stejně tak, jako Kryptonit hubil Supermana v jeho příbězích?! Dost možná, bohužel. Byť nesmíme opomenout kvalitní release "Future Jungle EP", který vyšel až po zmiňovaném albu. Proč tolik nostalgie a fňukání? Protože Freshovo aktuální album je pěknej průšvih. Čekal jsem nějaký kompromis mezi radio hitovkami a tím, čím nás dokázal bavit a překvapovat, jenže album "Nextlevelism" je normální kalamita. Dvě CD, blbina střídá blbinu a do možná jediný pořádný věci "Skyhighatrist" zase musel nacpat nějaké vokalisty. Kdybych do toho tracku měl zpívat já, budu tam hystericky řvát: "Tell Me Why?!#?!#" Navíc kvůli údajné přípravě alba nedorazil na letošní Let it Roll. No co, holt má jeho vývoj svoji logiku a já to respektuju. I když docela nerad. Kdo umí, umí, a on uměl vždycky. Řekněme, že na nás tentokrát jen trochu pozapomněl. Má u mě vroubek, ale i tak ho budu vždycky uznávat a cestu si k němu najdu. I když jsem teď z toho rozčarování trošku v záklonu. Tak mě napadá – cesta se v záklonu hledá asi docela špatně, což?

http://www.rolldabeats.com/artist/dj_fresh/tracks/sort_by_year/asc


DJ Fresh


To se zase něco povedlo! Pěknej pr....

Přímo husarský kousek, protože se v notoricky známém ringu Subtitles, pod dohledem arbitra Teebeeho, odehrál brutální souboj dvojky heavyweight deepařů Ulterior Motive versus VIP sešlost ranařů z okolí, kteří navíc byli v přesile o dva muže, jmenovitě: Lenzman, Hybris, Krakota, FD. Každý z nich vládne mocným direktem, kterým prolomí téměř každou obranu, ale Ulterior Motive jsou jako z oceli. Nebáli se přesily, ani vlka (ba snad dokonce vlků) a pustili se do sebe. Výsledek zápasu? Technické KO na obou stranách, všichni tu vřavu přežili a nutno tak trochu nudně podotknout, že vítězi se stali všichni aktéři. Což je ale dobrá zpráva, ne, že ne. Kéž by takhle zajímavých konfrontací bylo víc. Palec hore! V ukázce bohužel najdete jen pidi mix všech čtyř tracků - kdo se v nich chce lépe zorientovat, jednoduše to dohledá.

Ulterior Motive - VERSUS EP Available Digitally in shops today. by Ulterior Motive Uk

http://www.rolldabeats.com/artist/ulterior_motive/tracks/sort_by_year/asc

 

Subtitles

Zachytil jsem rozhovor mezi dvěma zvláštními týpky.

A: Takže Tonight, jo?

M: ? ? ? (překvapený výraz)

A: No... Proč  ne?

M: Jako rande? Ses zbláznil?! Ani dneska večer, ani žádnej večer.

A:  Co?! (překvapený výraz)

M: Jooo, promiň... Ty myslíš tu věc od Wilkinsona. Tak ale to seš ale pěknej zpátečník - vždyť to vyšlo někdy minulej rok...

A:  Tohle nemyslím. I když Wilkinson v tom vlastně prsty má.

M: Moc moudrej z toho pořád nejsem, vysvětlíš mi to nějak konečně?

A: Že bych ti to snad vysvětlil, mohl bych? (úsměv) OK, takže: Nemyslím Tonight, ale TNGHT! Kapiš?

M: Ne.

A: Tak jinak - Dvojka Hudson Mohawke a Lunice, si vymyslela pseudonym - TNGHT, a dělají spolu muziku. Už?

M: Už se chytám... Ale co ten Wilkinson jako?

A: No, právě díky němu jsem na ně přišel. On od nich hraje tu věc Higher Ground. Dokonce i Alix to hraje.

M: Aha. A co jako?

A: A nic jako. Si to poslechni, neasi..

...poslech...

M: Hele, dobrý to je. Dobrej zvuk, originální... I když docela zběsilost.

A: Mě to baví fest.. I když to teda taky není úplně nejnovější. A víš, na co jsem přišel? Že když ubereš z toho TNGHT ještě dvě písmena, tak zbude jenom TNT, víš? Jako dynamit. Jako, že... Třeba jako, že ti dva mají plný kapsy dynamitu, víš? Jako že to uměj... Taková metafora. To by se dalo použít, ne?

M: Hele, určitě...

A: Že jo, viď? (zasněný úsměv)

TNGHT (Hudson Mohawke x Lunice) - Higher Ground by PinBoardBlog

TNGHT

Otvírák konzerv

Pane doktore, při poslechu týhle muziky se cítím, jako kdyby mě někdo zatloukal kladivem do země. Ale přitom je to tak zvláštně příjemný... Je to normální? "Ukažte, pučte mi to poslechnout! Aha. Tak už vím, pane. Víte, spíše bychom se měli ptát, zda je normální ten pán, co to složil. Ten Emperor. Ukažte, pučte mi to ještě... Ježiš, au, to je ale fakt moc příjemný!"

Emperor - The Fire - Neodigital 004 by nΞosignal™

Emperor - Smokescreen - Neodigital 004 by nΞosignal™

Emperor The Fire Smokescreen


Někdo to rád sladké

Když se řekne remix s velkým "R", budu si určitě ještě dlouho vybavovat prácičku, kterou odvedl Calibre na tracku "She´s On Fire" od projektu Bo Saris. A když se řekně luxusní a krásnej track, byl bych barbar, kdybych si zase nevzpomněl právě tady na to. Ještě si dovolím upozornit ty z vás, kteří nejsou zadáni, že se v tomto případě můžou celkem snadno zamilovat. Jo, do písničky to taky jde...

She's On Fire (Calibre Remix) by Bo Saris

Calibre


Dárky z dálky

Octane a jeho parťák DLR ukuchtili parádní album "Method In The Madness", které servírovali v restauraci Dispatch Recordings. Když ho nesli na stůl, upadl jim ze stříbrného podnosu track "Transition VIP". Už ho tam nechali, prý na ochutnávku kolemjdoucích. Mě to osobně neuráží. Takovou chuťovku do koutku si dám, i když je ze země.

LP dal do kupy i S.P.Y. pro Hospital Records. Ale ještě předtím nahodil ke stažení lahůdku Future Tense, na které se podílel i náš oblíbenec Jo-S. A ani tenhle track jistě neurazí vaše chuťové pohárky.

Absolutely wicked stuff! Trust me. Povinnost i pro dechovkáře: The Upbeats – Undertaker.


Videostop

Balada pro bandity. To je Bceeho remix pro Camo and Krooked. Sice starší, ale proč si nepřipomenout jeho um, když nám tady před pár dny (a dobře) zahrál.

Do okna neee... Kdo to má furt platit? Příště si to zaplatíš, Rockwelle!

Minule padlo slůvko o Cyantificovi, dnes si ho dáme v hlavní roli. Samozřejmě ne jako herce, ale jako producenta. Boží track, boží klip.

aimac

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016